26 January 2010

Dakyah Pakatan Mangkin Merebak: AWAS

PARTI PAKATAN telah lupa kepada rukun negara. Rukun yang membolehkan negara kita dibentuk. Melalui rukun tersebut lah negara kita mengalami perubahan walaupun secara perlahan, namun tersenarai juga dalam negara membangun yang cepat pertumbuhannya.

Kerukunan agama sejak 50 tahun lalu telah menjadi sebati dalam jiwa raga setiap insan yang dipanggil warga negara Malaysia. Rakyat Malaysia sebelum 2008 telah mengamalkan persefahaman agama yang luarbiasa rapatnya, sehingga perayaan-perayaan kebesaranpun dikongsi bersama. Slogan Deparaya, kongsiraya dan sebagainya menjadi sebutan setiap insan Malaysia.

Namun keputusan PRU-12 mengubah segala-galanya. Tiada yang sangka bahawa BN yang begitu kokoh hampir kecundang. Kalau bukan rakyat pribumi Sabah dan Sarawak, parti BN telah kecundang.

Ekoran keputusan PRU-12 tersebut negeri-negeri kaya di Semenanjung jatuh ke tangan Pakatan. Selangor, Pulau Pinang dan Perak adalah negeri-negeri kaya telah dikuasai Pakatan. (Nota Perak diperintah semula oleh BN pada bulan Februari 2009).

Melalui PRU-12 dan PRK selepas itu Pakatan menemukan bahawa kemenangan mereka adalah berasaskan kepada sintemen agama dan ras. Kerana itu lah semua pemimpin Pakatan telah sepakat agar semua isu yang dihidangkan kepada rakyat adalah beasaskan AGAMA, KAUM.

Akhir-akhir ini para pemimpin Pakatan berjuang agar kalimah Allah (kecuali Zulkefli Nordin-ahli parlimen Bandar Baru Kulim) boleh digunakan oleh penganut agama kristian.

Pemimpin yang beria-ia sangat membantu penganut agama kristian agar boleh menggunakan kalimah Allah adalah Anwar Ibrahim sendiri dan Khalid Samad-Pas Shah Alam.

Suatu ketika juga Nik Aziz mengharuskan penggunaan Kalimah Allah oleh agama lain, walaupun pengiktirafan tersebut ditarik balik oleh MB Kelantan tersebut.

Akibat taksub kepada pemimpin Pakatan dan isu yang dihidangkan, maka blogger penyokong Pas Aduka taruna, yang kini telah polular kerana menghina ALMARHUM SULTAN JOHOR adalah contoh bagaimana terpesongnya para penyokong Pakatan.

Bagi Anwar dan para pemimpin Pakatan akidah rakyat tidak penting, yang utama adalah bagaimana menunju ke Putrajaya. Sifat kemaruk Kuasa dan jawatan Anwar Ibrahim sudah tentunya disokong oleh Lim Guan Eng, Karpal Singh dan Lim Kit Siang, kerana bagi mereka ini lah peluang keemasan mengahancurkan melayu dan bumiputra.

Lim Guan Eng Bapanya dan Karpal Singh tahu benar bahawa hanya melalui Anwar Ibrahim membolehkan mereka mengecapi kuasa. Tanpa Anwar ibarat kata pribahasa Jauh Api dari panggang.

Kita rakyat Malaysia yang masih sedar perlu ingat bahawa dakyah yang berupa janji-janji manis para pemimpin Pakatan ini perlu kita perhalusi sedalam-dalamnya kerana memang ada maksud yang tersirat yang sangat berbisa.

No comments:

Blog Archive

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Labels

Labels