17 February 2010

Siapa Halik Zaman?? Kata Rahman Dahlan Katak Bawah Tempurung

Zaman Parti Berjaya sudah berlalu. Demikian juga zaman Halik Zaman.

Siapa yang tidak marah jika orang luar seperti ahli parlimen Australia mencampuri urusan negara ini?

Siapa yang tidak marah jika kerajaan negara ini disuruh mencampuri urusan mahkamah dan kehakiman? Halik Zaman,kena ingat, bahawa ahli parlimen Australia itu ada maunya. Jika benarlah kerajaan Malaysia menuruti permintaan 50 ahli parlimen Australia itu, sudah pasti mereka akan menunding jari semula kepada Malaysia, bahawa kehakiman dan mahkamah negara ini di bawah telunjuk kerajaan.

50 ahli parlimen Australia itu mempunyai maksud tersirat, kerana itu telah tepat tindakan DS Najib mengarahkan Wisma Putra untuk memberi penjelasan kepada ahli-ahli parlimen itu.

Sodomy II yang menjadi permasalahan kepada 50 MP Australia itu, adalah masalah Anwar dan Saiful(nota: sodomy adalah legal di Austrlia). Mahkamah negara ini hanya membicarakan permohonan keadilan yang diminta oleh rakyatnya yakni Saiful Azlan Bukhari untuk dirinya sendiri. Salah kah pihak mahkamah membicarakannya? Salah kah pihak polis menyiasat laporan yang dibuat oleh rakyat negara ini kerana diliwat?Salah kah Saiful membuat laporan kerana diliwat oleh Anwar (nota: menurut Halik Zaman.. Anwar perlu keadilan kerana pemimpin Agung). Atas sebab pemimpin agung bagi kaca mata Halik Zaman, maka tidak perlu dibicarakan, dan perlu pula mendengar permintaan negara luar. Negara ini adalah negara berdaulat. Tidak perlu lah negara seperti Australia ikut campur.

Halik Zaman,yang kononnya telah veteran dalam politik tanah air, perlu membuka mata, jangan pura-pura tak nampak, yang sebenarnya kenampakan.

Bagi OKB sangat bersetuju dengan komen ahli parlimen Kota Belud itu, bahawa tindakan 50 ahli parlimen Australia itu adalah tindakan biadap dan kurang ajar. Siapapun, pada kedudukan Rahman Dahalan akan mengungkapkan perkataan yang sama, kerana perbuatan 50 ahli parlimen Austrlia itu seharusnya tidak perlu berlaku.

Atas sebab Datuk Rahman Dahalan bukan seperti yang digambarkan oleh Halik Zaman, maka kenyataan mengenai tindakkan 50 MP Australia tersebut adalah sifat terbuka dan ahli parlimen Kota Belud itu mengetahui apa yang diperkatakannya.

No comments:

Blog Archive

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Labels

Labels