17 July 2010

Esok Wisma Wanita Dirasmikan Oleh "Wanita Pertama" Datin Rosmah Mansor

Datuk Najib adalah individu yang paling sibuk sekali.Awal minggu ini PM kita itu selepas sahaja hadir untu menerima pingkat tertinggi daripada Sultan Hasanal Bolkiah, terus ke Kota Kinabalu mengiringi isterinya yang melakukan lawatan rasmi ke negeri di bawah bayu ini.

Najib akan sekali lagi ke Sabah hari ini  bagi menjemput "first lady" Datin Rosmah Mansor sebaik sahaja upacara persamian selesai.

Sejak 3 hari lalu kerajaan negeri sebagai hos terpalit juga dengan kesibukan. Semalam kira-kira tengah malam, jalan Teluk Likas/Tanjung Lipat penuh sesak dengan kenderaan pengiring disertai dengan motocarde yang mengiringi Rosmah kembali ke sebuah Hotel bertaraf lima bintang, dimana wanita pertama itu menginap sejak lawatannya yang bermula 3 hari lepas.

Semalam seorang pemimpin Sabah yang Tersohor dan pada waktu ini hubungan antara mereka ibarat kuku dan isi juga bersama-sama ketua menteri berada di Wisma wanita, Jalan Tuaran untuk meninjau persiapan terakhir acara perasmian Wisma kebangaan kaum hawa itu.

Seingat OKB, belum pernah terjadi sambutan yang begitu grand terhadap isteri-isteri perdana menteri sebelumnya, ini lah upacara sambutan yang sangat grand yang julung kalinya.

Syabas kepada para protokol dan AJK sambutan yang bertungkus lumus menjadikan acara perasmian Wisma Wanita Sabah satu acara Gilang gemilang.

No comments:

Blog Archive

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Labels

Labels