25 March 2011

Model Baru Politik BN

Perdana Menteri, Datuk Seri Mohd Najib Tun Razak berkata Model Baru Politik Barisan Nasional (BN) yang diperkenalkan adalah untuk memberi tumpuan kepada menyelesaikan masalah rakyat.

Beliau yang juga Pengerusi BN berkata, parti itu perlu menggunakan pendekatan baru dengan memberi tumpuan yang lebih kepada soal intra politik dan bukannya memberi tumpuan kepada peringkat cawangan atau bahagian dengan hanya membuat desakan kepada pihak kerajaan.

“Jika BN tidak faham dan dengar denyut nadi rakyat maka kita tidak mungkin akan dapat mencari jalan penyelesaian yang tepat untuk menyelesaikan masalah rakyat.

“Inilah yang dimaksudkan dengan Model Baru Politik. Kita bukan sahaja perlu tahu masalah rakyat tapi kita perlu cari jalan penyelesaian yang kreatif. Kita jangan tunggu rakyat datang pada kita, tapi kita perlu datang pada rakyat,” katanya ketika berucap merasmikan Karnival Kerjaya Pemuda BN 2011, di Pusat Dagangan Dunia Putra (PWTC) di sini, Jumaat.

Mohd Najib berkata, prinsip tersebut perlu dipegang dan diaplikasikan jika ahli parti mahu rakyat terus menyokong BN pada masa hadapan.

No comments:

Blog Archive

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Labels

Labels