20 July 2011

Sejarah Tiga Tahun Lalu Haji Hadi lupa pula!!!

Selama ini saya ingatkan blogger-blogger pro Umno tidaklah hebat sangat, rupa-rupanya sangkaan saya salah. Kalau Presiden Pas boleh buka mulut dan tuju kepada mereka maknanya mereka hebatlah.

Dalam satu kenyataan yang dibuat oleh Hj Hadi semalam , beliau berkata pihak yang membantah PAS menyokong perhimpunan HARAM Bersih 2.0 dengan alasan ia dipimpin oleh bukan Islam iaitu Datuk S Ambiga sebagai buta sejarah Islam.

Harakahdaily melaporkan Hj Hadi berkata begitu sebagai mengulas kenyataan ramai pemimpin BN khasnya di kalangan blogger Umno yang mempertikaikan PAS yang menyokong perjuangan Bersih 2.0 yang dipimpin oleh Datuk S Ambiga. Sini

Hj Hadi kata blogger Umno buta sejarah ya ?

Kalau blogger Umno buta sejarah, Presiden Pas pula buta dan pekak sejarah.

Kalau blogger Umno tak ingat atau buta sejarah masih lagi boleh diterima akal kerana sejarah yang Hj Hadi maksudkan itu telah berlaku berkurun lamanya. Tetapi apabila Presiden Pas buta dan tak ingat sejarah yang dilakarkan oleh partinya sendiri beberapa tahun lepas ianya sesuatu yang amat malang.

Saya bukan nak bercakap bab sejarah yang telah berlaku berkurun-kurun lamanya. Saya nak tunjuk kepada anda sejarah yang masih segar dalam ingatan kita semua yang berlaku tiga tahun lalu.

Sejarah yang saya maksudkan berlaku pada pagi 9.Ogos.2008 di Jalan Lebuh Pasar Besar KL, atau lebih tepat lagi di depan Bangunan Majlis Peguam.

Pada pagi berkenaan Presiden Majlis Peguam pada ketika itu,S Ambiga menganjurkan satu forum awam yang bertajuk MEMELUK ISLAM.

Penganjuran forum itu telah mendapat bantahan umat-umat islam Malaysia termasuklah Pas sendiri. Hj Hadi sendiri pada masa mengeluarkan kenyataan yang membantah forum anjuran S Ambiga tersebut.

Hj Hadi berkata PAS membantah sekeras-kerasnya hasrat Majlis Peguam mengadakan forum awam bertajuk "Memeluk Islam" Sabtu ini kerana ia mampu mencetuskan syak wasangka dan ketegangan hubungan antara umat Islam dan penganut agama lain di negara ini. Sini
Ketua Pemuda Pas ketika itu, Salahuddin Ayub atau lebih dikenali dengan nick namenya Din Puduraya juga membantah forum tersebut. Bukan setakat mereka berdua yang membantahnya, malah ramai lagi ahli-ahli Pas yang turut membantahnya.

Anda lihat gambar di bawah ini, perhatikan orang yang pertama di sebelah kanan dan yang ditengah. Yang pertama di sebelah kanan adalah Exco Pemuda Pas Pusat dan taliban yang ditengah semua orang mengenalinya.
Itu lagak dan gaya mereka semasa menyokong perhimpunan bersih anjuran Ambiga. Lihat pula video dibawah ini. Mereka berdua jugalah yang lantang membantah Ambiga tiga tahun lepas. Salahuddin Ayub juga turut berada dalam di tempat tersebut pada waktu itu untuk membantah forum tersebut.

Dalam masa tiga tahun mereka berubah kerana politik. Iman mereka tak kuat dan tidak istiqamah dalam perjuangan islam. Hanya kerana undi sahaja mereka mengubah pendirian daripada anti Ambiga kepada pro Ambiga. Itukah pejuang islam ? Khaikkkkk ptuihhhhhhh....

Jadi tak perlulah lagi nak melalak atau memekik pasal islam selepas ini. Islam kamu hanya boleh ditukar ganti dengan dengan undi sahaja. Kalau dengan undi pun mereka boleh mengubah pendirian mereka, bayangkan jika mereka diberi wang banyak. Masjid pun mereka sanggup tukar jadi gereja.
Tak usahlah Hj Hadi nak bercakap pasal sejarah, kalau sejarah yang mereka cipta sendiri pun sanggup mereka cabul hanya semata-mata kerana undi. Jangan nak pusing atau nak putar belit hanya kerana semata-mata nak menghalalkan perbuatan kamu menjilat punggung Ambiga.

Seperti yang selalu saya katakan sebelum ini, Pas sanggup lakukan atau lacurkan apa sahaja demi undi. Kalau isteri pun mereka boleh jadikan taruhan politik, apa lagi agama.

Semoga orang-orang islam Malaysia dapat menilai siapa Pas yang sebenarnya. Perjuangan islam mereka semuanya palsu dan hanya untuk mendapatkan undi. Baru tiga tahun mereka terpekik, terlolong membantah Ambiga, tiba-tiba Ambiga itu pula yang dijilat mereka. Murahnya maruah diri Pas. Pelacur pun tak semurah itu.Tulisan asal disini

9 comments:

Lucas said...

Biasa la, mainan politik mcm tak biasa haha...

Larry said...

Hypocrites.

shiro said...

musuh pun boleh jadi kawan bila dapat dipergunakan untuk kepentingan diri.

Judas said...

Kalau mahu bertahan lama dalam politik, mesti pandai atur 'permainan' mah..

Judas said...

Kerana kuasa, agama pun dipolitikkan. Lama2 kesucian agama pun tercalar.

azman said...

inilah politik..bila ada kepentingan siapa pun boleh jadi kawan.

mantra said...

permainan politik mmg mcm ni. PAS dilihat dah terpesong dari agenda perjuangan mereka.

Batresiah said...

Jadi kita boleh lihat sendiri PAS itu bagaimana. Cakap tidak serupa bikin. Tapi kerana hasutan dari pihak lain sanggup mengadaikan maruah sendiri sebagai parti Islam. Anti-Ambiga 2008 kerana agama. Sekarang Pro-Ambiga kerana kuasa. Mereka sanggup kerana ingin berkuasa dari memikirkan agama yang mereka perjuangkan. Mungkinkah dihasut oleh Anwar sehinggakan Hadi tunduk dengan Ambiga.

rebirth said...

bukan itu sahaja malah banyak lagi kes atau isu yang boleh menggambarkan wajah sebenar PAS. sedangkan sepanjang perhimpunan Bersih itu berlangsung, terlalu banyak penipuan dan lakonan yang turut sama dihalakan oleh PAS.

Blog Archive

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Labels

Labels