14 December 2011

Projek Lembu: Suami Shahrizat akan bertindak? Tindakan apa?

APA kah suami Shahrizat Abdul Jalil- Dr Mohd Salleh Ismail akan bertindak pada laporan Ketua Audit Negara?

Projek Lembu/NFC menjadi isu, apabila Ketua Audit Negara mendedahkan, bahawa terdapat salah urus mengenai pinjaman RM250 juta yang diberikan kerajaan untuk tujuan menternak lembu pedaging di Gemas.

Sebahagian daripada wang pinjaman tersebut digunakan untuk membeli kondominum di One Menerung, Bangsar seharga RM13.9 juta pada tahun 2009, sebahagian lagi digunakan membeli kereta mewah, lot tanah di Putrajaya dan biaya percutian ke luar negara.

Shahrizat menjadi sasaran daripada kalangan pemimpin Umno dan BN serta Pakatan Rakyat, berhubung projek tersebut, atas sebab-projek NFC tersebut diurus oleh suami dan anak-anaknya.

Malah mantan Perdana Menteri Tun Dr Mahathir, perlu berundur, kerana akibat kemelut tersebut Ketua Umno itu menjadi liabilti kepada parti.

Seharusnya, sejak awal-awal lagi Shahrizat perlu mengeluarkan kenyataan, bahawa sesiapa yang terlibat salahguna penggunaan pinjaman RM250 juta yang sepatutnya untuk tujuan peternakan lembu, dibawah ke muka pengadilan, walaupun melibatkan keluarganya sendiri.Namun, Senator itu, tidak melakukan demikian, malah membawa bersama Pergerakan Wanita Umno, kononnya serangan terhadapnya adalah serangan kepada pergerakan itu.

Kini, disebabkan isu NFC, maka Umno diserang habis-habisan, bukan sahaja oleh ahlinya sendiri, malah terlalu kuat daripada Pakatan Rakyat.

Isu NFC, bukan didedahkan oleh sesiapa, akan tetapi oleh Ketua Audit Negara-Tan Sri Ambarin Buang.

No comments:

Blog Archive

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Labels

Labels