8 March 2012

Selepas BR1M-Golongan nelayan pula dapat perhatian

Kota Belud: Penyerahan sara hidup golongan nelayan sebanyak RM200 seorang merupakan salah satu majlis yang diadakan di Kota Belud hari ini.

Penyerahan elaun sara hidup kepada kira 400 orang nelayan daerah Kota Belud disempurnakan oleh Menteri Pertanian dan Asas Tani Persekutuan, Datuk Seri Noh Omar, bertempat di Dewan Tun Said Kota Belud.

Majlis itu turut dihadiri oleh Speaker Dewan negeri Sabah, DSP Salleh Tun Said, Pembantu Menteri Pertanian dan Industri makanan Negeri, Datuk Haji Musbah Jamli dan Pembantu Menteri Infarastruktur Negeri, Datuk Japlin Akim.

Selepas majlis tersebut, Datuk Noh Omar juga turut hadir pada Mesyuarat Bahagian Umno Kota Belud, yang mana beliau adalah bapa angkatnya.

Majlis penyerahan sara hidup kepada nelayan merupakan salah satu bantuan kerajaan kepada para nelayan yang telah berlangsung sejak sekian lama. Bantuan ini, merupakan bantuan selain BR1M, yang dibayar secara one-off kepada rakyat yang berpendapatan di bawah RM3,000, di mana para nelayan adalah sebahagian daripadanya.

Kerajaan yang prihatian seperti kerajaan BN, perlulah diteruskan, agar supaya pembelaan kepada rakyat yang memerlukan dapat diteruskan.

10 comments:

rebirth said...

syabas kepada kerajaan.. teruskan bantuan2 seperti ini dimasa2 akan datang.. sekiranya ekonomi negara bertambah baik, nilai bantuan itu juga perlu dinaikkan sesuai dengan kos hidup masa kini..

rebirth said...

saya harap rakyat Malaysia terutamanya para penerima bantuan akan terus memberikan sokongan padu kepada parti pemerintah, dan yakinlah bahawa kerajaan hari ini sedang bertungkus-lumus membela nasib rakyat disamping meneruskan kesinambungan pembangunan negara..

Green Sabah said...

Good to know that the local fishers are not being neglected. Hope that this RM200 will be used in the best possible way to improve their daily work.

Green Sabah said...

Hopefully more fishers will be ablet to enjoy this RM200 aids, I'm sure it will help them in many ways.

ferlo said...

kerajaan kini amat prihattin akan keadaan rakyat, byk bantuan telah diberikan untuk membantu rakyat seperti BR1M, e-kasih dan kini bantuan kepada nelayan. bantuan ini amat dihargai.

Batresiah said...

Terima kasih dengan bantuan yang diberikan ini. Harap tidak ada pihak yang akan menjadikan ini sebagai isu politik peribadi.

Boss ku said...

Teruskan memberi bantuan kepada mereka yang memerlukan. Bantuan ini amat dihargai untuk meringankan beban mereka.

Alexis said...

Kerajaan begitu prihatin terhadap rakyat. Harap2 bantuan seperti ini dapat meringankan beban golongan2 yang terlibat. Apapun, rakyat janganlah terlalu bergantung pada bantuan tersebut.

Kris Jr said...

Kerajaan berterusan dalam membantu rakyat miskin dalam kehidupan mereka

Kris Jr said...

Rakyat harus sentiasa berusaha dalam meningkatkn taraf hidup dengan sentiasa mengikuti program2 kerajaan.

Blog Archive

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Labels

Labels