30 December 2012

Lajim Dapat Durian Runtuh: Anwar Umum calon Parlimen Beaufort

Anwar Ibrahim sekali lagi meneruskan sessi jelajah pembohongannya di Sabah. Selaku Ketua Umum PKR mengharapkan satu-satunya peluang beliau yang terakhir iaitu pengundi-pengundi Kristian di Sabah untuk memastikan Pakatan Pembangkang berdaya saing di dalam Pilihanraya Umum ke 13 (PRU13). Masyarakat di Semenanjung sudah muak dengan janji-jnaji retorik beliau. Pakatan Pembangkang juga gagal melebarkan pengaruh di Sarawak.

Kita semua telah maklum bahawa pada Pilihanraya Negeri Sarawak April tahun lalu di mana hanya DAP yang mampu bertapak di Sarawak. Tidak PKR dan jauh sekali PAS! Mahu tidak mahu Anwar terpaksa mengharapkan peluangnya yang terakhir iaitu di Sabah. Itupun selepas beliau digula-gulakan oleh dua pemimpin Sabah yang berpaling tadah iaitu Lajim Ukin danWilfred Bumburing, yang bercita-cita tinggi untuk terus bertanding di dalam PRU13.

Selepas siri lawatan pembohongan di Sabah, hari ini Anwar terpersona dengan dakwaan Lajim, bahawa MP Beaufort itu mampu menawan Parlimen Beaufort, Dun Klias dan Dun Kuala Penyu, melalui PPSnya.

Serentak dengan itu, Anwar Ibrahim telah mempersonakan Rakyat Kuala Penyu dengan lagu Sabah sudah goyang dan mengumumkan Lajim Ukin kekal sebagai calon bagi Parlimen Beaufort dan John Ghani sebagai calon Kuala Penyu. Bagi Lajim Ukin, cita-citanya untuk terus dicalonkan tercapai. Perdulikan sekiranya beliau tidak dapat mempertahankan kerusi berkenaan, Janji sifat tamaknya dipenuhi.

Lajim Ukin adalah seorang yang opportunis. Masakan tidak seoarang yang menghabiskan RM50,000 semata-mata untuk membodek Anwar Ibrahim dengan membeli surat cinta Anwar Ibrahim kepada Wan Azizah yang dihantar daripada Penjara Sungai Buluh. Surat yang dibida harga pembukaan RM50,000 dibeli oleh beliau pada Majlis Makan Malam Perdana Pakatan Rakyat di Stadium Melawati, Shah Alam tidak lama dulu.

Rakyat tahu hubungan Anwar Ibrahim-Lajim Ukin bukan ikhlas untuk membantu Rakyat sebaliknya masing-masing mempergunakan masing-masing dengan satu matlamat iaitu untuk berkuasa. Lajim Ukin mahu terus bertanding mempertahankan kerusinya. Ini tidak dapat diberikan oleh partinya terdahulu disebabkan ada tanda-tanda awal Rakyat Beaufort sudah menolaknya. Anwar Ibrahim seperti biasa terus dengan cita-citanya untuk menjadi Perdana Menteri Malaysia ke 7 dan mengunakan sisa-sisa pengaruh Lajim Ukin yang ada untuk terus membohogi dan mempergunakan Rakyat Sabah. 

Apapun  Rakyat Sabah tidak tertipu dengan slogan “Ini kalilah!”

No comments:

Blog Archive

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Labels

Labels