29 June 2013

Tumpukan kepada Janji Ditepati: Musa

Tuan Haji Nizam (Duduk-tengah)
KETUA MENTERI Sabah, Datuk Seri Musa Haji Aman mengingatkan agar semua jajaran barisan kerajaan  berkerja bersungguh-sungguh bagi menepati janji-janji kerajaan kepada rakyat.

Musa memberitahu demikian semasa majlis perlantikan setiausaha-setiausaha politik di berbagai Kementerian termasuk Jabatan Ketua Menteri.

Menurut Musa, Piliahanraya ke-13 sudah berlalu, barisan kabinet telahpun dibentuk dan setiausaha-setiausaha poltik telahpun dilantik, atas sebab itu masa berkerja adalah menjadi keutamaan.

Pada PRU-13 lalu, BN Sabah menang dengan kuasa 2/3 Dewan undangan Negeri, apabila memenangi 48 kerusi daripada 60 DUN Sabah.

Pada Majlis semalam, seramai 14 setiausaha-setiausaha politik telah dilantik, di mana diantaranya lapan muka baru.

Tuan Haji Nizam Datuk Haji Abu Bakar Titingan telah dilantik semula ke jawatan Ketua Setiausaha Politik kepada Ketua Menteri, walaupun sebelum itu ada spekulasi bahawa beliau akan mengetuai salah satu GLC milik kerajaan Negeri.

Salah seorang setiausaha politk yang dilantik semalam, adalah mantan pegawai di Jabatan Ketua Menteri Mohd Joh Haji Wid dan kini dilantik sebagai setiausaha politik di Kementerian Kewangan.

Sementara itu, Datin Maizatul Akmam Haji Alwi dikekal di Kemenetrian Kewangan, demikan juga Datuk Amisah Yasin kekal di Kementerian Pelancongan, Kebudayaan dan Alam Sekitar.

No comments:

Blog Archive

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Labels

Labels