19 November 2014

Najib Yakin Dengan Kepimpinan Musa

LAWATAN Perdana Menteri di Sabah bermula pada Jumaat minggu lalu dan berakhir pada Ahad, selain bertujuan merasmikan perhimpunan PBS, UPKO dan LDP, juga berkesempatan berjumpa dengan para pemimpin Umno Sabah yang diketuai Ketua Menteri Sabah merangkap Pengerusi Umno Sabah Datuk Seri Musa Haji Aman.

Semasa lawatan tersebut, Dato Seri Najib pada pagi Sabtu sempat bermain golf di Sutera Golf and Country Club bersama Ketua Menteri dan Menteri Belia dan Sukan Negeri Datuk Tawiq Titingan.

Juga dalam lawatan tersebut, Perdana Menteri sempat melawat penterakan udang kara (lobseter) di Tuaran Sabah. Melalui lawatan itu; terpancar, bagaimana PM kagum kerana kemampuan Musa membangun ekonomi Sabah; apabila udang kara pada kehidupan alami hanya mampu menetas 3 peratus dari jumlah telur; akan tetapi melalui pemuliharaan di Tuaran mampu mengatasi alami, apabila purata 10% daripada telur dapat membiak dan akan menjadi santapan kita.

Meskipun terlihat sederhana, pujian kepada kemampuan Musa itu, menunjukkan bagaimana yakinnya beliau terhadap kepimpinan Sabah itu.

Musa dilantik sebagai Ketua Menteri Sabah pada tahun 2003; dan beliau satu-satunya ketua menteri yang melepasi jinx 9 tahun.

No comments:

Blog Archive

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Labels

Labels