20 April 2015

Satu Lagi Kejayan Musa: Hubungan Kerajaan Negeri-Pusat Semakin Kukuh

1. Sejak Datuk Musa Aman menjadi Ketua Menteri, hubungan Kerajaan Negeri dan Persekutuan semakin kukuh. 

2. Musa yang berkhidmat untuk tiga Perdana Menteri, bukan sahaja mendapat sokongan padu daripada rakyat juga daripada tiga Perdana Menteri.

4. Musa juga pernah bertanding sebagai Ahli Majlis Tertinggi Parti, malah mendapat undi kedua tertinggi daripada semua yang bertanding.

5. Musa yang dilantik sebagai Ketua Menteri Sabah pada Tahun 2003, telah mengetuai BN Sabah untuk tiga PRU, dan kesemuanya mencapai kejayaan cemerlang, sehingga Perdana Menteri ke-6 memberi jolokan kepada Sabah sebagai simpanan tetap Barisan Nasional.

6. Pada persidangan DUN Sabah yang berakhir pada 16 April, Dun tersebut diberitahu, bahawa pada dasarnya Kerajaan Persekutuan telah bersetuju menyemak semula bayaran grant kepala kepada Sabah yang berkisar pada angka RM 100 perkepala setahun kepada satu angka yang munasabah, agar supaya Sabah mendapat peruntukan yang mencukupi bagi mengejar ketinggalan dalam segi pembangunan.

7. Grant perkapita yang diberikan pada Sabah berlegar-legar pada angka RM26 juta setahun, kerana asas kepada grant itu adalah jumlah rakyat Sabah.

8. Musa memilih pendekatan "eye to eye" dengan pemimpin pusat, untuk mendapatkan sesuatu untuk rakyat Sabah. Beliau tidak gemar mengambil jalan berkrofantasi, sebaliknya, senantiasa melalui perbincangan dalam keadaan menang-menang.

1 comment:

IBU PUSPITA said...

Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,jangan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohan dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI
Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,janan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohon dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI


Blog Archive

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Labels

Labels