3 October 2012

Bajet 2013 BN: MP Kota Belud-Sandaran BN menangkis putar belit Pembangkang

MP Kota Belud- Datuk Rahman Dahalan, tidak henti-henti mmeberikan fakta betul, mengenai dakwaan Pembangkang terutama Anwar Ibrahim berhubung bajet 2013.

Pembangkang dengan berbagai helah dengan penuh putar belit, tidak mampu berhujah, kerana MP Kota Belud itu senantiasa mencelah dengan memberi data dan maklumat yang betul.

Dakwaan Anwar, kononnya Kerajaan BN menghukum kerajaan yang diperintah PR, ternyata bohong besar, kerana kenyataan itu bercanggah dengan data statistik.

Sebagai contoh Statistik menunjukkan kutipan cukai di Kedah hanya RM5.4 bilion sepanjang lima tahun sejak tahun 2008 dan pada tempoh yang sama, kerajaan Pusat menyalurkan RM25.5 bilion kepada negeri berkenaan. Penyaluran kewangan ini merupakan lima kali ganda berbanding hasil kutipan cukai.

Malah di Selangor, sepanjang lima tahun, bermula tahun 2008, kutipan cukai berjumlah RM56.3 bilion, pada tempoh yang sama kerajaan Pusat menyalurkan RM62.7 bilion.

Data yang disebutkan diatas diberikan oleh MP Kota Belud, ketika mencelah perbahasan Bajet 2013 oleh Ketua Pembangkang-Anwar Ibrahim.

Kesiapsiagaan MP Kota Belud itu, menjadikan beliau sandaran BN menangkis putar belit pembangkang.

Pada masa akan datang, kita mahu MP seperti MP Kota Belud ini bertambah di dewan rakyat, kerana selain pemberi maklmuat, juga untuk merancakkan  perbahasan.

4 comments:

Farah Zehra said...

Pembangkang hanya suka memutar belitkan fakta.

Farah Zehra said...

Kerajaan sentiasa menyalurkan bantuan walaupun negeri diperintah oleh pembangkang.

Sanih Alias said...

Rakyat perlulah bijak dengan menilai apa pun permainan pembangkang yang cuba dilakukan.

mantera said...

jgn mudah percaya pada putar belit pembangkang..

Blog Archive

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Labels

Labels