26 February 2010

Bagi Pas Tidak Salah Lim Guan Eng Mengutamakan Cina Kerana Dia Cina

Yang salah adalah Najib kerana tidak mengutamakan melayu. Yang salah adalah Umno kerana ingin menjadi juara rakyat. Umno lupa pada namanya. Umno kini bukan lagi seperti mana diasaskan dahulu. Umno kini umno rakyat.

Bagi Pas itu salah umno kenapa tidak mengutamakan kaumnya. Lim Guan Eng tidak boleh disalahkan kerana mengutamakan cina dan membelakangkan melayu. Ini lah pendirian Pas.

Kalau Lim Guan Eng tidak menyambut maulidul rasul esok, itu bukan salah dia, dia tidak patut menyambut itu, kerana tiada pun kaitan dengannya baik agama mahupun anutan. Ini lah pendirian Pas. Atas sebab itu lah Nik Aziz menyokong pendirian LGE tidak mengutamakan perarakan maulidur rasul, kerana LGE tidak perlu lakukan itu semua.

Bagi Pas, jika Najib membela semua kaum, itu urusan Najib sendiri, tiada yang meminta agar Najib menjadi pejuang untuk semua kaum. Najib adalah ahli Umno,presiden Umno. Bagi Pas Najib kenalah berlaga seperti umno.

Lim Kit Siang pula berpendirian, bahawa gagasan Najib 1Malaysia, sama lah dengan gagasan islam hadari cetusan idea Abdullah Badawai. Hilang Abdullah hilang lah islam hadari itu.

Bapa kepada LGE ini juga mempertikai media massa yang ada kaitan dengan kerajaan umpamanya RTM. RTM menurut bapa LGE ini tidak mengamalkan konsep 1Malaysia, kerana menyiarkan bantahan rakyat terhadap anaknya di Pulau Pinang. Sepatutnya menurut Lim tua, RTM membiarkan sahaja Lim muda itu menindas melayu, kerana memang Lim muda itu bukan melayu. Sementara RTM jangan perbesarkan keluhan kaum yang tertindas, kerana RTM mesti berpaksi kepada gagasan 1Malaysia. Ini lah konsep Lim tua, ini lah juga konsep Pas.

Yang jelas pemilik blog ini bengong dan terus bengong.

1 comment:

adf55650 said...

Memang tidak salah DAP tolong kaum Cina. Sebabnya dia CIna.
Yang salah ialah UMNO tolong Melayu. Sebab UMNO itu Melayu.
Dan lebih salah lagi kalau PAS nak tolong Islam. Sebabnya kononnya PAS itu Islam.

Blog Archive

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Labels

Labels