11 March 2010

Sempat Juga Bersalaman Dengan TPM

Kira-kira pukul 11.30 malam tadi saya sempat hadir menyambut ketibaan Timbalan Perdana Menteri ke Sabah. Semasa turun dari pesawat khas berwarna putih bertuliskan MALAYSIA itu, TPM diiringi oleh Ketua Menteri Sabah, Datuk Musa Aman, Menteri pembangunan Luar Bandar Datuk Safie Afdal dan wakil rakyat Sri Ganding, Datuk Abdul Aziz.

Ketibaan Tan Sri Muhyiddin disambut para pemimpin negeri diketuai oleh Timbalan ketua menteri Sabah, Datuk Pairin Kitingan.

Saya sempat bersalaman dengan TPM sebaik sahaja beliau turun dari tangga pesawat kerana wakil rakyat Tempasuk Datuk Musbah Haji Jamli, yang merupakan ADUN kawasan saya mengajak saya bersamanya menyambut ketibaan TPM bersama rombongan.

Telah 10 tahun saya tidak lagi hadir menyambut orang-orang kenamaan sejak saya tidak berkerja lagi dengan kerajaan. Hanya kali ini saya berkesempatan masuk ke ruang VVIP lapangan terbang bersama para wakil rakyat untuk menyambut pemimpin No.2 negara.

Saya bersyukur kerana mempunyai wakil rakyat seperti Datuk Musbah sudi mengajak bersama menyambut pemimpin negara. Melalui pertemuan singkat itu, sempat juga berjumpa kenalan lama samaada wakil-wakil rakyat dan para pegawai kerajaan, termasuk SKN, Datuk Sukarti Wakiman.

No comments:

Blog Archive

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Labels

Labels