2 March 2021

SHAFIE BERTUKAR PROFESI

 

AHLI parlimen atau DUN berprofesi sebagai penggubal undang-undang. Namun, Datuk Shafie Apdal yang merupakan AP Semporna dan ADUN Senallang, bertukar profesi, apabila menjadi siber trooper.

Dalam caption, Shafie mendakwa, bahawa jutaan ringgit terbabit dalam membeli wakil rakyat. Dakwaan seperti ini, adalah lazimnya perbuatan siber trooper, yang suka sangat menulis perkara-perkara sensasi,tanpa bukti dan fakta, semata-mata sebagai jamuan mata membaca, walaupun juga menjadi santapan minda mereka yang tidak suka berfikir atau yang tidak mampu berfikir.

Tindakan Shafie membuat dakwaan sedemikian, bukan sahaja merendah-rendahkan inteligen para wakil rakyat yang menggunapakai hak individu dalam dunia demokrasi, akan TETAPI telah LUPA perbuatan beliau pada 11 Mei, 2018, yang menyebabkan 6 ADUN telah keluar daripada BN dan menyokong beliau untuk menumbangkan kerajaan BN pimpinan Tan Sri Musa Aman. 

Biasanya, PENCURI akan berteriak sebagai PENCURI,apabila KANTOI. 

Shafie merasakan tersepit, apa kah parti beliau masih akan menang beberapa kerusi yang dimenangi pada PRU-14 pada PRU-15 yang membabitkan parlimen yang bakal diadakan selepas proklamasi darurat.

Shafie telah merasa sebagai Ketua Menteri Sabah selama 26 bulan, namun, rakyat membuktikan menerusi PRN-16 Sabah, Shafie dan parti beliau TIDAK pernah diberi mandat oleh rakyat memerintah negeri.

No comments:

Blog Archive

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Labels

Labels