28 August 2009

Pemecatan Chua Loi Lek tanda Ong Tee Kiat melawan Najib

Nampaknya penentangan persiden komponen parti BN mulai kali ini MCA mula terserlah terhadap kempinan Najib. Khabarnya sebelum Chua Loi Lek dipecat dari MCA, Najib ada meminta Ong Tee Kiat agar hukuman seberat itu jangan dilakukan. Namun saranan Najib tersebut tidak menjadi halangan bagi Ong Tee Kiat memecat mantan menteri kesihatan tersebut.

Najib sebagai pengerusi BN, tidak lagi mendapat penghormatan MCA lagi, kerana nasihatnya tidak dihiraukan.

Apa kah petanda penentangan ini, desas desus bahawa MCA akan keluar BN menjelang PRU-13? Tanda-tanda untuk bermula apabila ketua wanitanya pernah mengatakan agar menteri dalam negeri memberi pengesahan kepada anak girifriend mendiang Teoh Beng Hock di BIN kan atau Bintikan kepada mendiang tersebut.

Tindakan Ong Tee kiat ini mungkin bermotifkan dendam kerana isu pelabuhan bebas cukai klang, yang telah menjadi perbalahan antara MP Bintulu dengan Ong Tee Kiat, di mana Najib dikatakan tidak menyebelahi Ong Tee Kiat.

semakin retak kah gabungan BN yang dianggotai oleh 14 komponen termasuk MCA? ada kebenarankan isu sebelum ini yang di bahawa oleh ketua umno Cheras, bahawa MCA tidak diperlukan, sehingga Ong Tee Kiat menentang kehendak Najib?

No comments:

Blog Archive

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Labels

Labels